Palttina on Kauklahden asukkaiden kokoontumispaikka. Se sisältää päiväkodin ja kokoontumistiloja. Vanhojen kylätalojen mukaisesti talosta tehtiin teknisesti yksinkertainen, talonpoikaisjärjen mukainen rakennus. Eksoottisia puulajeja vältettiin ja sen sijaan käytettiin suomalaista mäntyä, kuusta, koivua ja tammea.
Koska tontti on pieni, talosta tehtiin kaksikerroksinen. Sisäänkäyntien katokset sulautettiin leveäksi räystääksi ja talon ympärille rakennettiin tilava, katettu terassi, joka toimii välittävänä vyöhykkeenä sisä- ja ulkotilojen välillä. Räystäs kattaa ison puuparvekkeen sekä suojaa julkisivua ja lasiseinää auringolta ja sään rasituksilta.
Ryömintätilainen ontelolaatta-alapohja ulottuu terassin ulkoreunalle saakka. Terassi toimii ylisuurena sokkelina, joka nostaa puurakenteet ja julkisivut reilusti irti maasta.
Välipohjana on teräsbetoninen liittolaatta. Rakennus on paloluokaltaan P 2 ja se on sprinklaamaton, minkä vuoksi sisätiloissa voitiin käyttää vain rajoitetusti palavia pintamateriaaleja. Puurakenteet kasvatettiin isommaksi kuin oli tarpeellista, jolloin saatiin puuta näkyviin ja lisäksi ylimitoitetut 190 mm x 900 mm pilarit toimivat tilanjakajina ja muodostavat lapsen mittakaavaan sopivia tiloja.
Katto rakennettiin paikalla vanerilevyn päälle kertopuusta ja sahatavarasta ristiin latomalla. Katto on tuuletettu ja ”sadetakkina” on kumibitumikermi. Tasorakenteet toimivat jäykistävinä levyinä, jotka siirtävät voimat jäykistäville rakenteille.
Näkyvä liimapuurunko oli kiintokalusteiden suunnittelun lähtökohta. Pilarien väleihin sovitetut kalusteet jakavat rungon kolmiulotteisen ruudukon pienempään mittakaavaan. Vaneriset kalusteet kuultokäsiteltiin samoin kuin liimapuurunko.
Rakentamisen periaate oli ”What you see is what you get”, mikä vaatii työmaalta paljon. Liimapuupilareihin piirrettyjä merkintöjä hinkattiin lakkapinnasta pois, kun selvisi, että puuosat jäävät oikeasti näkyville, ilman peittävää tasoitekakkua tai maalipintaa.
Puurakennuksessa on paljon suunnittelua vaativia yksityiskohtia. Vastineeksi saadaan kokonaisuus, jossa rakennustavan sanelemat yksityiskohdat ovat näkyvissä eri mittakaavoissa, eikä päälle liimattua detaljiikkaa tarvita.